25 oktober 2017

VAKINFORMATIE OVER FACTORY & PROCESS AUTOMATION

Lees online

Beste lezer,

in deze online editie van het vakblad Motion Control bundelen wij vier caseverhalen. Het gaat telkens om een concreet probleem of een specifieke toepassing waarvoor een innovatieve oplossing gezocht werd. Zo kunt u inspiratie opdoen en misschien toepassen bij uw automatiseringsprojecten.

Lees online op website Motion Control

Geautomatiseerde accu-assemblagelijn

Volautomatische verpakkingslijn

Verpakkingsmachines volgens I4.0

Modernisering depalletiseereenheid

Automatisering en veiligheid...

De productie van loodzuuraccupacks gaat gepaard met grote gezondheidsrisico voor werknemers. Dat probleem kan verholpen worden via automatisering. Een van 's werelds grootste accufabrikanten ging te rade bij Mechtek Auto­mation.
Lees meer

Servogestuurde kartonnagemodule

A-tec ontwikkelde de ARX4, een volledig automatische verpakkingslijn met een kartonnagemodule die verpakte chocoladerepen verzamelt en mooi gepresenteerd in een displaydoosje stopt.
Lees meer

I4.0 in de verpakkingsindustrie

Met de OCTO-1 heeft Scaldopack in Marke een nieuwe generatie machines ontwikkeld voor de productie van zelfstaande, flexibele verpakkingen. Meer dan veertig geavanceerde servodrives zorgen voor een hoge performantie en betrouwbaarheid.
Lees meer

Het gemak van decentrale sturingen

SEW hielp Unilin met de ombouw van een depalletiseerunit aan de start van een verpakkingslijn in hun productievestiging in Wielsbeke - gekend voor onder meer de Quick-Step vloerelementen.
Lees meer

Techniek in evolutie

Techniek in evolutie: Gratis sessie Virtual en Augmented RealityTechniek in evolutie is jaarlijks het traditionele moment om de elektro-sector in de regio samen te brengen.
Lees meer

17e keer Precisiebeurs

Op woensdag 15 en donderdag 16 november organiseert Mikrocentrum voor de 17e keer de Precisiebeurs. Dit evenement is uitgegroeid tot hét jaarlijkse trefpunt voor precisietechnologie, mechatronica en fijnmechanische technologie.
Lees meer

e-drive

Een orderverzamelwagen wordt dankzij de TENTE e-drive in een handomdraai gemotoriseerd. Dit parametriseerbaar wiel met zijn traploze snelheidsregelaar ondersteunt de zwaarbeladen wagen (tot 400 kg) bij het vertrek, het rijden en bij het stoppen.
Lees meer

Zeer compacte servobesturing

Aandrijvingsspecialist Rotero mag voortaan optreden als officiële distributeur voor de Benelux van de innovatieve en gebruiksvriendelijke motion control oplossingen van de Spaanse elektronicafabrikant Ingenia Motion Control.
Lees meer

PushPull 20-pin

Met één kabel die instaat voor voeding én signaaloverdracht bespaart u op extra bedrading en kosten. De 20-pins PushPull signaalconnector voor industriële omgevingen is robuust, makkelijk te hanteren en aanpasbaar aan de wensen van de klant.
Lees meer

'ISO 21469' stap verder dan H1-standaard

De voedselverwerkende industrie heeft vanzelfsprekend stevige hygiëne-eisen en daar moeten ook tandwielkasten aan voldoen. De eisen verschillen per land en per plaats in het voedselverwerkende proces maar de belangrijkste factoren zijn materiaalkeuze, aseptische voorwaarden en tot slot het smeermiddel.
Lees meer

Video: Fluke Power Loggers

 VIDEOOntdek hoe Fluke Power Loggers uw veiligheid en het gemak verbeteren. Fluke driefasige Power Loggers zijn veelzijdig genoeg om met of zonder batterijen te meten. Dat maakt het werk betrouwbaar, snel en gemakkelijk.
Video

http://motioncontrol.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Motion Control online magazine #1721: Innovatieve oplossingen voor specifieke toepassingen

Deze nieuwsbrief is een uitgave van Professional Media Group,
Torhoutsesteenweg 226, 2-6, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be