08 november 2017

VAKINFORMATIE OVER FACTORY & PROCESS AUTOMATION

Lees online

Beste lezer,

In deze online editie van het vakblad Motion Control bundelen wij opnieuw vier caseverhalen. Het gaat telkens om een concreet probleem of een specifieke toepassing waarvoor een innovatieve oplossing gevonden werd. Zo kunt u inspiratie opdoen en dat mogelijk gebruiken bij uw automatiseringsprojecten.

Lees online op website Motion Control

Retrofit energieverdeelsysteem

Verhoogde efficiëntie bij pompen

Totale beveiliging met hekwerk

Automatentest verbeterd

Retrofit energieverdeelsysteem

Om een blijvend betrouwbare stroomvoorziening te kunnen garanderen bij de vliegtuig­assemblage, nam Airbus verregaande herconditionerings­maatregelen voor het laagspanningsverdeelsysteem van zijn A320-modellen.

Lees meer

Verhoogde efficiëntie pompen

KSB verving bij staalfabrikant Dramix de asynchrone koelwaterpompmotoren door synchrone reluctantiemotoren. Goed voor een besparing van zo'n 40.000 euro op de jaarlijkse energiefactuur of een terugverdientijd van minder dan een jaar.

Lees meer

Totale beveiliging voor Total

In Ertvelde beschikt Total Lubricants over een belangrijke productiefaciliteit voor smeeroliën. Daar werd de afvulfabriek van smeermiddelen op het gebied van veiligheid aangepast aan de nieuwste CE-normen.

Lees meer

Automatentest verbeterd

I.C.A. plaatste bij Schneider Electric een unit voor de continue controle van de fysische opbouw van alle automaten (elektrische zekeringen) op het einde van een geautomatiseerde productielijn.

Lees meer

Big Science Projecten en meer op 17e Precisiebeurs

Op woensdag 15 en donderdag 16 november organiseert Mikrocentrum voor de 17e keer de Precisiebeurs. Dit evenement is uitgegroeid tot hét jaarlijkse trefpunt voor precisietechnologie, mechatronica en fijnmechanische technologie.
Lees meer

Techniek in evolutie

'Techniek in evolutie' is jaarlijks het traditionele moment om de technische sector in de regio samen te brengen. Naast de interesse vanuit de residentiële sector bleek de interesse ook groot vanuit de industriële sector.
Lees meer

Appisering en andere trends op ABISS

Vorig jaar werd er met de 'digitaliseringssummit' ABISS een derde telg in het rijtje netwerkevents van Invent Media gelanceerd, dat op 5 oktober al aan de tweede editie toe is in Kortrijk Xpo.
Lees meer

DYNATRON cataloog

We kregen van klanten en prospecten steeds meer de vraag naar wat we in ons gamma hebben. Daarop maakten we een eigen catalogus die u een overzicht geeft van de producten en merken die wij aanbieden.
Lees meer

It's not a trick.It's engineering

In de compacte FAULHABER Motion Control-systemen zitten in een minimale ruimte een krachtige borstelloze DC-servomotor en besturingselektronica. Met de nieuwe Motion Control-systemen van generatie V3.
Lees meer

Multi-color IO-Link LED-lampen

Het gamma industriële LED-signalisatielichten is uitgebreid met de K30L2 en K50L2 met RGB-technologie. Daarmee zijn ze beschikbaar met 7 kleuren in één behuizing, wat het aantal reserve-exemplaren reduceert en bestellingen vereenvoudigt.
Lees meer

Intelligente modulaire stroombewaking

De LOCC-Box is een compact, modulair elektronisch stroombewakingssysteem voor 1-10A, waarbij individuele 12-24 VDC kringen selectief worden beveiligd met elk een verschillend uitschakelgedrag.
Lees meer

TBEN-S-RFID module met FLC

Op de SPS IPC Drives beurs van 2017 zal Turck de nieuwe TBEN-S-RFID module voorstellen. Deze compacte multiprotocol RFID I/O-module zal vanaf dan uitgerust zijn met de FLC-functionaliteit (Field Logic Controller).
Lees meer

RMQ Flat Design

Met de RMQ Flat Front en RMQ Flat Rear bedienings- en signaleringsapparatuur kunnen machinebouwers en engineers compactere en goedkopere machines ontwerpen en bouwen.
Lees meer

Sonolyzer app

Met de Sonolyzer applicatie voor smartphones en tablet bewijst KSB ook mee te denken op het vlak van ergonomie. Aan de hand van een uniek algoritme kan Sonolyzer binnen enkele seconden de geluids­frequentie van de asynchroonmotor meten, om zo na te gaan of er iets schort aan de efficiëntie van de centrifugaalpomp.
Lees meer

ACETips

 VIDEOHoe monteer je op een correcte manier twee ACE schokdempers in parallelle opstelling? Ontdek het via deze video.
Video

http://motioncontrol.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Online magazine: Nieuwe inspiratie voor uw automatiseringsprojecten

Deze nieuwsbrief is een uitgave van Professional Media Group,
Torhoutsesteenweg 226, 2-6, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be