17 januari 2018

VAKINFORMATIE OVER FACTORY & PROCESS AUTOMATION

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

Beste lezer,

Er is goed nieuws én slecht nieuws op vlak van datagedreven economie. Het goede nieuws is dat België in de Europese top tien staat op vlak van data-innovatie; het slechte nieuws is dat dit slechts nipt is: op plaats tien en ruim na de koplopers. Er zijn echter tips waar eenieder mee aan de slag kan om de Belgische data-innovatie een boost te geven. Ontdek ze hier.

Nog werk aan Belgische datagedreven economie

Uit een recente studie van het Center for Data Innovation blijkt dat data-innovatie een belangrijk en groeiend deel van de Europese economie is, maar dat de lidstaten niet allemaal klaar zijn om de vruchten ervan te plukken.
Lees meer

7 IoT voorspellingen

Waaraan mag u zich in 2018 zoals verwachten op het gebied van het Internet of Things? Een IoT rijpheidsstudie van het onderzoeksbedrijf BSquare wees uit dat het fenomeen zich volop in de adoptiefase bevindt.
Lees meer

MNE 2018

MNE 2018, de grootste netwerkbeurs met technologie en toeleveranciers voor metaal- en kunststoffenbewerking en machinebouw, nodigt u op 7 en 8 februari uit in Kortrijk Xpo.
Lees meer

Gegarandeerd olievrije perslucht

Perslucht speelt een sleutelrol in verschillende industrieën, onder meer in de voedselproductie. Perslucht verzekert overal gestroomlijnde processen. Voor de productie van voedingsmiddelen, farmacie, fijne chemie etc.
Lees meer

Sick zoekt talent voor groei!

Ook interesse mee te bouwen aan de automatisatie van morgen? Bij SICK werken we samen aan Industry 4.0 en de Factory of the Future en zoeken we door technologie gepassioneerde mensen.
Lees meer

8 tips voor het vastleggen van beelden bij gasinstallaties

Zelfs met de juiste tools is het niet makkelijk om op zwavelhexafluoride (SF6) te controleren. Fluke heeft een warmtebeeldcamera die het detectieproces eenvoudiger maakt.
Lees meer

Food & Machinery Safety event

Pilz, Acta vzw en TOP bv bundelen hun krachten en organiseren op donderdag 8 februari het Food & Machinery Safety event, waarbij het spanningsveld tussen machineveiligheid en voedselveiligheid centraal staat.
Lees meer

Simotics IQ MindApp

Als deel van Simotics IQ - het nieuwe IoT-concept voor motoren - worden de nieuwe Simotics SD laagspanningsmotoren uitgerust met een compacte sensorbox die belangrijke werkings- en toestandsparameters vastlegt en via Wifi naar de cloud verzendt.
Lees meer

HepcoMotion vergroot voorraad

HepcoMotion vergroot zijn voorraadbeschikbaarheid en leveringsmogelijkheden voor HLG lineaire geleidingen terwijl doorlooptijden bij leveranciers langer worden.
Lees meer

Lenze implementeert Strategy 2020+

In oktober maakte Lenze haar Strategy 2020+ bekend tijdens de persconferentie omtrent het Jaarrapport 2016/17. Om die strategie te implementeren, reserveerde het bedrijf ruim 100 miljoen euro meer dan het gangbare investeringsniveau.
Lees meer

'Meten is weten, regelen is beheersen'

De verkoop en ondersteuning van de West Control Solutions producten van TMC Instruments uit Zeist is per 1 januari 2018 overgedragen aan Isotron Systems B.V.
Lees meer

IMA krijgt nieuwe eigenaars

Het automatiseringsbedrijf en de machinebouwer IMA met vestigingen in Houthalen en Maldegem heeft nieuwe eigenaars. Na 30 jaar geeft medeoprichter André Vandeput de fakkel door aan vijf managers van het bedrijf, die elk al meerdere jaren actief zijn bij IMA.
Lees meer

http://motioncontrol.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Zo moet België data-innovatie boosten

Deze nieuwsbrief is een uitgave van Professional Media Group,
Torhoutsesteenweg 226, 2-6, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be