31 januari 2018

VAKINFORMATIE OVER FACTORY & PROCESS AUTOMATION

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxOPTIMALISERING HELPT GELD BESPAREN

Beste lezer,

in deze online editie van het vakblad Motion Control kunt u lezen hoe machinebouwer JBT de mechanische overbrengingen in haar afvulmachine verving door servosturing. Zo kunnen kwalitatieve producten afgeleverd worden aan een zo laag mogelijke kost. Die optimaliseringsdrang vinden we ook terug in het TETRA-project AmoCAD, dat software ontwierp om de ideale elektrische aandrijving te helpen kiezen.

Dieter Devriendt

Bladmanager

Afvulmachine JBT herontworpen

Producenten in de voedingsindustrie moeten kwaliteitsvolle en voedselveilige producten afleveren tegen een zo laag mogelijke kost. Als fabrikant van vul-, sluit- en sterilisatiemachines probeert JBT (John Bean Technologies) hen zo goed mogelijk bij te staan bij deze uitdagingen.
Volledig artikel lezen

CAD helpt bij keuze aandrijving

Het ontwerp van een machine gebeurt meestal in CAD-software. 73% van de kmo's geeft aan dergelijke software te gebruiken bij het ontwerpproces. Innovaties op het gebied van deze CAD-pakketten zorgen ervoor dat het ontwerpen van de elektrische aandrijvingen voor uw machines veel flexibeler en makkelijker kan gebeuren, en dit ondanks een groeiende complexiteit van machines.
Volledig artikel lezen

Gratis naar Global Industrie

Van 27 tot 30 maart 2018 zal Global Industrie voor de eerste keer plaatsvinden. Het grote Franse evenement zal in het Nord Villepinte Exhibition Centre (Parijs) het hele industriële ecosysteem samenbrengen.
Lees meer

Perfecte pomp voor haakarmsystemen, portaalsystemen en kippers

160pxDe Parker F3-pomp laat zich rechstreeks aan de motor PTO monteren en is in te schakelen wanneer de bestuurder hydraulisch vermogen nodig heeft, en worden uitgeschakeld wanneer het hydraulische vermogen niet meer nodig is.
Lees meer

Warmtebeeldcamera's met verhoogde warmtegevoeligheid voor vlottere visualisatie

160pxDe nieuwe Fluke Ti450 en Ti480 PRO warmtebeeldcamera's registreren en tonen kleinere temperatuurverschillen voor het makkelijker visualiseren en onderzoeken van problemen.
Lees meer

Gegarandeerd olievrije perslucht

Perslucht speelt een sleutelrol in verschillende industrieën, onder meer in de voedselproductie. Perslucht verzekert overal gestroomlijnde processen. Voor de productie van voedingsmiddelen, farmacie, fijne chemie etc.
Lees meer

IO-Link master voor veldtoepassingen in de industriële automatisering

160pxDe IO-Link-master is een gateway voor de aansluiting van tot 8 IO-Link-devices, bijvoorbeeld sensoren, kleppen of binaire in-/uitgangsmodules. De master dient voor de overdracht van proceswaarden, -parameters en diagnosegegevens aan de besturing.
Lees meer

http://motioncontrol.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Optimalisering helpt geld besparen

Deze nieuwsbrief is een uitgave van Professional Media Group,
Torhoutsesteenweg 226, 2-6, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be