28 februari 2018

VAKINFORMATIE OVER FACTORY & PROCESS AUTOMATION

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxSlimme fabriek en slim omgaan met hydraulica

Beste lezer,

heeft u ooit al gepoogd om de productiekosten van een Aziatische vestiging te evenaren? Duracell deed dat succesvol, door een transformatie tot slimme fabriek. Verder in dit online magazine leren we ook slim omgaan met hydraulica; van systeemontwerp over filtermedia en hydrofilters tot verontreiniging van het circuit.

Dieter Devriendt
Bladmanager

Duracell's transformatie tot slimme fabriek

Eind 2017 nam Duracell Aarschot Ometa en Devoteam in de arm, om hun fabriek te helpen omvormen tot een smart factory. Het doel: de productiekosten van de Chinese zustervestiging evenaren via een snellere en slimmere productie.
Volledig artikel lezen

De invloed van hydraulica op het systeemontwerp

Hoewel water goedkoper is dan olie en een viscositeit onafhankelijk van de temperatuur heeft, wordt olie toch algemeen gebruikt.
Volledig artikel lezen

Filtratie bij hydraulische aandrijvingen

Een filter in de hydraulica, soms een hydrofilter genoemd, is vandaag de dag een onontbeerlijke bouwsteen van een hydraulische aandrijving; stationair of mobiel, outdoor of indoor.
Volledig artikel lezen

Verontreiniging van hydraulisch circuit

Vervuiling bedreigt de goede werking van de componenten in een hydraulisch circuit. Aangezien de spelingen in de componenten kleiner geworden zijn door de trend om hogere drukken te gebruiken, is de gevoeligheid van deze componenten tegenover contaminatie vergroot.
Volledig artikel lezen

Nieuwe filtermedia in opmars

De tijd is gekomen om filtermedia te introduceren als een antwoord op de uitdagingen van de evolutie van de componenten in een hydraulisch systeem. Metaalgaas wordt afgeschreven omdat het te onderhevig is aan corrosie, roest en dergelijke; papier, of liever 'cellulose', wordt afgevoerd als niet-verenigbaar met fluctuerende en hoge drukken.
Volledig artikel lezen

Filtratie van smeermiddelen: what's new?

De aandacht voor de filtratie van smeermiddelen neemt toe. En terecht. Een schoon smeermiddel levert een wezenlijke bijdrage aan de betrouwbaarheid en levensduur van de installatie en verlaagt vanuit diverse gezichtspunten de onderhoudskosten.
Volledig artikel lezen

Bespaar energie en verminder dure onderhouds- en reparatiekosten

160pxElektromotoren staan hoog op de lijst van energie­besparings­mogelijkheden. Door het motorrendement te controleren en de bedrijfsomstandigheden te optimaliseren, kunnen er aanzienlijke energiebesparingen worden gerealiseerd met een beperkte investering.
Lees meer

Uiterst precieze industriële 2-in-1 positiesensor

160pxMicroprecision introduceert nieuwe sensoren voor mechanische positiedetecties. De MP600 mechanische sensoren zijn ontworpen om niet één maar twee posities te detecteren.
Volledig artikel lezen

Sensoren met simulatiesoftware verhogen uw productiviteit

160pxMet als slogan 'meer dan enkel sensoren' biedt ifm electronic vandaag maar liefst 22 productgroepen aan, met daarbinnen verschillende technologieën om optimaal tegemoet te komen aan industriële toepassingen in de meest veel­eisende omstandigheden.
Volledig artikel lezen

Gegarandeerd olievrije perslucht

Perslucht speelt een sleutelrol in verschillende industrieën, onder meer in de voedselproductie. Perslucht verzekert overal gestroomlijnde processen. Voor de productie van voedingsmiddelen, farmacie, fijne chemie etc.
Lees meer

Gratis naar Global Industrie

Van 27 tot 30 maart 2018 zal Global Industrie voor de eerste keer plaatsvinden. Het grote Franse evenement zal in het Nord Villepinte Exhibition Centre (Parijs) het hele industriële ecosysteem samenbrengen.
Lees meer

http://motioncontrol.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Slimme fabriek en slim omgaan met hydraulica

Dit Online Magazine is een uitgave van Professional Media Group,
Torhoutsesteenweg 226, 2-6, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be