- 17 oktober 2018
- | Bron: Foodprocess
Colruyt Group pioniert met biologische sojateelt in België
Colruyt Group pioniert met biologische sojateelt in België Partners innoveren met lokaal geteelde biosoja Colruyt Group pioniert samen met landbouwer Simon Colembie uit Kruishoutem en de Brugse producent La vie est belle met lokaal geteelde, biologische soja. De partners worden hierin bijgestaan door kennisinstellingen ILVO en Inagro, die het potentieel van Belgische sojateelt onderzoeken. De toekomst ziet er alvast veelbelovend uit. Zo oogstte Colembie dit jaar voor het eerst een hectare biologische soja, meteen goed voor zo’n 2,5 ton sojabonen. De soja wordt door La vie est belle verwerkt tot twee sojaburgers en twee sojaspreads. Die liggen de eerste helft van volgend jaar in de rekken bij Bio-Planet, de biosupermarkt van Colruyt Group. “Bij Colruyt Group werken we continu aan het verduurzamen van onze producten op het vlak van gezondheid, milieu, dierenwelzijn en samenleving”, zegt Stefan Goethaert, algemeen directeur Colruyt Group Fine Food. “Zo maakten we de afgelopen ...
Gratis dit artikel lezen?
Registreer en word gratis online abonnee
Ben je al abonnee?
Meld je aan en krijg toegang tot de website
Door te registreren ontvangt u de newsletter. De newsletter kan u te allen tijde en zonder verdere formaliteiten opzeggen. Wij garanderen u dat uw e-mailadres en andere persoonlijke gegevens nooit aan derden worden doorgegeven en enkel gebruikt worden voor het versturen van de newsletter.
Door u in te schrijven, gaat u akkoord met De privacyvoorwaarden.