Tot 40% kosten besparen met RPA

Robotic Process Automation kan 900 miljard euro opbrengen

Uit onderzoek in Europa en de VS door The Boston Consulting Group (BCG) blijkt dat het potentieel van het invoeren van Robotic Process Automation (RPA) in bedrijven geraamd wordt op zo’n 900 miljard euro, onder meer door een daling van 40% van bedrijfskosten. RPA laat toe om taken zoals formulieren invullen, rekenbladen controleren, rapporten opmaken, en andere routinetaken te automatiseren. Dit gaat hierdoor sneller en heeft minder kans op fouten. RPA zorgt ook voor een algemene verhoging van de kwaliteit van het werk. Een bijkomend effect is dat medewerkers die voordien een heel deel van hun tijd aan routinetaken spendeerden, door RPA ‘bevrijd’ worden om andere, meer intellectuele taken te doen die meer waarde toevoegen voor de organisatie.

BCG gelooft ook dat bedrijven meer omzet zullen genereren met RPA. Een voorbeeld is procesautomatisatie van de klantendienst, wat een snellere en betere service oplevert. Hierdoor stijgt de klanttevredenheid naar schatting met 10 à 20%, waardoor consumenten sneller geneigd zullen zijn opnieuw een aankoop te doen in te toekomst. Het gaat ook om transparantie: de directie van bedrijven met sterk geautomatiseerde processen heeft vaak realtime en accuraat inzicht in de cijfers van hun afdelingen. Zo kunnen ze sneller en beter beslissingen of koerswijzigingen doorvoeren, en zo kansen ten volle benutten om de groei van het bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Zo kan dankzij RPA 30 à 40% sneller gerekruteerd worden, 50 à 75% sneller gerapporteerd worden, dalen leverancierskosten met 5 à 20% en worden facturen 2 tot 4 dagen sneller betaald.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Motion Control 

Motion Control maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.