TNO Piet de Jong innovatieprijs voor Asperitas

Immersed Computing reduceert energievoetafdruk datacenters met 50%

Het cleantechbedrijf Asperitas uit Haarlem ontving de TNO Piet de Jong innovatie prijs. Diens dochter Maria de Jong reikte de prijs uit aan Maikel Bouricius van Asperitas tijdens de Maritiem & Offshore Innovatiedag van TNO in Rotterdam.
Energieverbruik binnen datacenters is een grote uitdaging en er is een wereldwijde behoefte aan geavanceerde digitale infrastructuur en datacenters. Immersed Computing is een nieuwe technologie ontwikkeld door Asperitas die de energievoetafdruk van datacenters met 50% kan verlagen, waarmee warmtehergebruik realistisch is en efficiënte datacenters overal en binnen beperkte ruimte operationeel kunnen zijn. Immersed Computing helpt IT systemen in combinatie met geïntegreerde energie- en netwerkvoorzieningen, koelen door middel van een watergekoeld oliesysteem - via onderdompelen van hardware in olie. Asperitas heeft een totaaloplossing op basis van die technologie, ook wel ‘datacenter in a box’ genoemd.
Daarmee is minstens 98% van de IT energie herbruikbaar in de vorm van warm water. De Immersed Computing systemen zijn te koelen met ‘warm’ water en uiteindelijk kunnen datacenters tot 65 graden warm water gaan leveren.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Motion Control 

Motion Control maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.