Nederlanders winnen Innovace

ACE Stoßdämpfer reikt met 7.000 euro gedoteerde studentenaward voor beste dempingsoplossing uit

Voor het tweede jaar op rij werd op 21 november 2018 de Innovace uitgereikt, de award die in 2017 in het leven geroepen werd door dempingsspecialist ACE Stoßdämpfer GmbH uit het Duitse Langenfeld. Met de prijs wil ACE aankomende engineers een steuntje in de rug geven en de banden met technische universiteiten in binnen- en buitenland aanhalen. Voor het eerst mocht een team van een Nederlandse hogeschool de prijs in ontvangst nemen: Nico Graßmann en Rick Storm, studenten machinebouw aan de Fontys Hogeschool Venlo, vielen met hun concept voor een mechatronisch rem- en sluitsysteem in de prijzen. Zij deelden de eerste plaats met Mathias Blessing, Jannik Montag en Chris Taschelmayer van de Technische Hochschule Georg Agricola uit het Duitse Bochum. Beide teams leverden het in de opdracht gevraagde technische bewijs dat hun vergrendelbare vangconstructie met geïntegreerde demping en een, via een smartphone bediend uitwerpmechanisme, functioneert. Daarom werd het uitgeloofde prijzengeld van 7.000 euro verdeeld onder de twee winnende teams. Voor het eerst namen ook buitenlandse hogescholen en universiteiten deel aan de INNOVACE 2018.
Andre Weßling, wereldwijd verantwoordelijk voor de marketing van ACE en een van de initiatiefnemers van INNOVACE: “Dit jaar was er veel meer interactie in alle fases. Tijdens online calls overlegden we met de teams en onze trainees gaven telefonisch en per mail antwoord op vragen.”
De vijfkoppige ACE-jury, onder wie ook twee trainees, kon ook na lange discussies geen eenduidige winnaar aanwijzen. “Daarom hebben we dit jaar twee gelijkwaardige, winnende teams die de prijs meer dan verdiend hebben.” De kwaliteit van de technisch complexe inzendingen was hoog. Terwijl het team uit Bochum de klassieke ontwikkelingsmethode uit de machinebouw volgde, omvat de oplossing van Fontys ook elementen uit het productdesign en is deze vrijer qua vorm en idee.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Motion Control 

Motion Control maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.