CHOCOLADE... SMAAKt naar meer
Ontdek alle facetten van de smaak van chocolade

Cacaolab bvba, Choprabisco, FTE, UGent Sensolab en Senstech organiseren op donderdag 1 juni het seminarie 'CHOCOLADE... SMAAKt naar meer!' Tijdens dit event komen alle facetten van de smaak van chocolade aan bod. De opleiding richt zich tot medewerkers uit de volledige chocoladesector: chocolatiers, verantwoordelijken voor productontwikkeling, kwaliteit, etc. Het programma is als volgt samengesteld:- Bean-to-bar: wat bepaalt de smaak van chocolade?- Taste of Origins. Spreker: Julien Simonis (Puratos)- Hoe chocoladeproducten aanpassen aan de smaakvoorkeuren van de lokale consument? Casestudie Zuid-Oost-Azië. Spreker: Prof. dr. ir. Koen Dewettinck (UGent, Cacaolab bvba)- Verpakkingsgerelateerde smaakafwijkingen van chocoladeproducten. Spreker: Dr. Inge Dirinck (Senstech)- Sensorische analyse van chocolade. Spreker: Hans De Steur (UGent)- How to use sound to enhance the chocolate experience (Engelstalig). Spreker: Ir. Felipe Reinoso Carvalho (VUB, KU Leuven)- Afsluitende receptie met 'Bier & chocolade' proeverijHet seminarie vindt plaats op 1 juni van 9u30 tot 17u in de Faculteit Bio-Ingenieurswetenschappen (Universiteit Gent, Coupure links 653, 9000 Gent).Deelname bedraagt € 80,00 (excl. BTW) voor leden van Choprabisco en SENSNET of € 120,00 (excl. BTW) voor niet-leden. Cursusmateriaal, lunch, receptie, koffie en dranken zijn inbegrepen. Het aantal deelnemers is beperkt, snel inschrijven is dus de boodschap. Dat kan vóór 18 mei 2017 via de website van Cacaolab (www.cacaolab.be).