INSTALLATIE VAN APPARATEN

Een van de belangrijke schakels in de correcte uitvoering van de ATEX-richtlijnen is de elektricien. Hij of zij moet zich er altijd van vergewissen of er ATEX-zones in een bedrijf zijn en welke gevolgen die kunnen hebben op de installatie die u moet plaatsen. Soms loert het gevaar hier in een klein hoekje.

Zo is er het voorbeeld van een Frans diepvriesmagazijn. Niemand denkt hier aan explosiegevaar, maar de twee reachtrucks die af en aan rijden, moesten 's nachts wel worden opgeladen. Dat gebeurde in een sasruimte tussen het magazijn en de laadkade. Het bedrijf was niet goed op de hoogte van de ATEX-vereisten en liet de elektricien een 'gewone' verdeelkast plaatsen in die kleine, slecht verluchte ruimte. Toen er 's nachts iets misliep bij het opladen van de batterijen, vulde de ruimte zich met het uiterst gevaarlijke waterstof. Toen de ochtendploeg begon, was het openen van de diepvriesdeur voldoende om via de schakelaar een vonkje te genereren, dat het waterstofgas tot ontploffing bracht. De betrokken werknemer die de deur opende, raakte zwaargewond.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Motion Control 

Motion Control maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.