PLANNING, VERGUNNINGEN EN KOSTEN IN 1 SAP-SYSTEEM

Marc De Kerf, maintenance manager bij BASF
Marc De Kerf, maintenance manager bij BASF

Voorbereiding shutdowns grootste zorg technische dienst BASF

De activiteiten bij chemiegigant BASF zijn onderverdeeld in een tiental clusters. Maintenance manager Marc De Kerf is verantwoordelijk voor het onderhoud van één van die clusters. Enkele van de producten die er geproduceerd worden, kunnen onverwacht polymeriseren, wat de TD voor een aantal concrete uitdagingen stelt. Zo zijn door het opstapelen van deze polymeren enkele shutdowns per jaar onvermijdelijk. De organisatie daarvan vereist een geoefend team dat over goede IT-tools beschikt. Binnen BASF wordt SAP gebruikt, dat volledig is afgestemd op de onderhoudsorganisatie. Hierbij zijn de werkstroom- en budgetteringsprocessen samen met de werkvergunningen in eenzelfde systeem geïntegreerd, wat heel wat tijd helpt besparen.

 ORGANISATIE TECHNISCHE DIENST

Takenpakket

Het dagelijkse onderhoud in de cluster waarin Marc De Kerf actief is, wordt uitgevoerd door een 35 man sterke decentrale Technische Dienst, geleid door de maintenance manager. Diens takenpakket bestaat uit zowel het E&I- (elektro en instrumentatie) als het mechanische gebeuren: oplossen van storingen aan machines en apparaten, DCS-systemen, ventielen, druk-, debiet- en temperatuurmetingen, plannen en uitvoeren van kleinere installatiemodificaties… Wanneer nodig wordt deze decentrale Technische Dienst versterkt door medewerkers van de centrale dienst. Bij shutdowns zijn er soms tot wel 200 à 300 contractors werkzaam in een van de productie-eenheden. Zo'n shutdown vergt heel wat voorbereiding en dit is dan ook een van de belangrijkste taken van deze TD. Verder spreekt het voor zich dat in een chemisch bedrijf veiligheid de hoogste prioriteit krijgt.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Motion Control 

Motion Control maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.