Eupave brengt standpuntnota uit

“Aanbestedingen voor duurzame infrastructuur in de circulaire economie”

Eupave (European Concrete Paving Association) heeft haar nieuwste standpuntnota “Aanbestedingen voor duurzame infrastructuur in de circulaire economie” gepubliceerd. In de nota wordt verklaard dat overheden in de EU tot 14% van het bbp besteden aan overheidsopdrachten. Uit een recente mededeling van de Europese Commissie bleek echter dat het merendeel van de toegewezen overheidsopdrachten enkel gebaseerd zijn op het criterium van de laagste prijs.
Ondanks de inspanningen van de Commissie en het Europees Parlement om nieuwe criteria zoals duurzaamheid en innovatie toe te voegen, negeren veel lidstaten dat mandaat en vermijden ze instrumenten als levenscycluskostenanalyse (LCCA) om de toewijzing van openbare werken te beoordelen. Niettemin helpt het gebruik van LCCA – in combinatie met andere criteria – bij het maken van de juiste keuze voor veilige en duurzame infrastructuren die weinig onderhoud nodig hebben en die de beginselen van de circulaire economie respecteren.
Eupave is ervan overtuigd dat nieuwe regels voor overheidsopdrachten en groene aanbestedingen een 'game changer' kunnen worden bij de toewijzing van overheidsopdrachten en de verwezenlijking van de circulaire economie.
De volledige nota kan u lezen via deze link.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Motion Control 

Motion Control maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.