I4.0-proof sensor

Leuze electronic en Microsoft werken gezamenlijk aan sensor die data direct naar Azure Cloud verstuurt

Leuze electronic en Microsoft hebben een I4.0-sensor ontwikkeld gebaseerd op de barcodelezer die gegevens direct overzet in de Azure cloud voor ze naar de sensor gestuurd worden.
Elke sensor moet op alle IT-niveaus kunnen communiceren om als Industrie 4.0-component gebruikt te worden. De sensoren met klassieke veldbusinterface communiceren alleen met het controleniveau. Een interface bevat de extensie met OPC UA-communicatiemodel voor het datatransport op andere IT-niveaus naar de standaardarchitectuurmodellen op het Industrie 4.0-platform. De nieuwe 'Open Platform Communications', voor de uitwisseling van gegevens van procedés of actuatoren en sensoren van verschillende fabrikanten met SCADE en HMI-systemen, zijn gebaseerd op Microsoft OLE, COM en DCOM-technologieën. OPC UA ('Unified Architecture') is een kruisplatform dat niet meer beperkt is tot Windows-platformen. Ze kan gebruikt worden met geïntegreerde systemen en dus direct geïntegreerd worden in sensoren. OPC UA kan ook gebruikt worden boven op de klassieke protocols zoals Profinet of Ethercat, op alle ethernetveldbusinterfaces. Het systeem bevat een beveiligde cover die de authentificatie, de autorisatie, de codering en de integriteit van de gegevens door handtekeningen impliceert. Doordat de BCL 348i-barcodelezer gebruikt wordt als voorbeeld, kan elke support communiceren met de cloud op het laagste RAMI-niveau zonder andere gateway. De leesgateway of de barcodelezer kan overal ter wereld gecontroleerd worden door om het even welke mobiele support dankzij de Azure cloud. De gegevens van de sensor die geregistreerd zijn door de IoT-hub, kunnen geanalyseerd worden door de sterke tools van de cloud in functie van de voorbepaalde criteria en de gebeurtenissen in het totale Industrie 4.0-systeem.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Motion Control 

Motion Control maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.