Agoria toont de toekomst

Is uw bedrijf 'Fit for the Future'?

Heel wat geïnteresseerde bezoekers zakten af naar het BluePoint seminariegebouw in Antwerpen. Het seminarie 'Smart Integrated Production, Fit for the Future' toonde de bezoekers vooral dat de omslag naar Industrie 4.0 (I4.0) niet enkel weggelegd moet zijn voor multinationals. Het evenement gaf een inkijk in de mogelijkheden voor bedrijven om hun productie te optimaliseren en klaar te stomen voor de toekomst - met name met I4.0.
Diverse sprekers schetsten de huidige stand van zaken en de problematieken, waaronder enkele bedrijven die hun concrete case uit de doeken kwamen doen. Zij vertelden elk hoe zij de omslag naar Industrie 4.0 beleven, met welke hindernissen en pijnpunten zij tijdens dat evolutieproces werden geconfronteerd en de uiteindelijke uitkomst die soms de eigen verwachtingen overtroffen. Vaak expliciet werd de raad meegegeven om I4.0 niet te zien als een hype, doch als een echte kans om ook in de toekomst nog te blijven bestaan.
Tegelijk wezen zij erop dat men zich niet halsoverkop mag storten in het I4.0-avontuur, maar dat er een echt uitgedokterd plan achter zit. Bovendien moet het stap per stap bekeken en uitgevoerd worden, zodat de transitie geleidelijk gebeurt.
Ten slotte legde men de nadruk op het belang van het personeel: I4.0 is maar mogelijk als je iedereen mee hebt in het verhaal.
Met het seminarie wilde Agoria aantonen dat I4.0 mogelijk is voor iedereen en dat iedereen het zélf naar eigen noden en wensen invult.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Motion Control 

Motion Control maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.