Elma opgenomen in Hydac-groep

Belangrijke uitbreiding in elektrische aandrijf- & besturingstechniek

HYDAC B.V., marktleider in hydraulische componenten en systemen, verwerft de aandelen van Elma B.V. en Elro Srl en wort hiermee de nieuwe eigenaar van beide bedrijven. De uitbreiding met elektrische aandrijvingen en besturingen maakt HYDAC nog sterker als totaalleverancier in de aandrijftechniek. Met Elma als deel van het consortium kan gerekend worden op skills als engineering, simulatie en panelenbouw, maar ook installatie, inbedrijfname en wereldwijde service. De overname is voor HYDAC een logische keuze om grote stappen te kunnen maken naar de toekomst.
Bij het bepalen van Elma’s lange termijnvisie was de belangrijkste afweging het garanderen van de continuïteit en doorgroeimogelijkheden zoals Elma B.V. die de afgelopen jaren heeft gekend. Het vinden van een strategische partner die paste bij Elma’s bestaande visie was een voorwaarde voor de voorgenomen groei. In HYDAC heeft Elma een passende en waardevolle partner gevonden.
Elma en HYDAC bedienen voor een groot deel dezelfde klanten. Waar HYDAC eerder de elektrotechniek moest uitbesteden kan dit nu in eigen beheer uitgevoerd en aangeboden worden. HYDAC B.V.’s personeelsbestand groeit nu naar zo’n 300 mensen. Voormalig eigenaren Van Vulpen en Varel blijven aan als directeuren van de nieuwe HYDAC-vestiging. De bedrijfsvoering zal blijven geschieden onder de huidige namen Elma en Elro.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Motion Control 

Motion Control maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.