MODERNISERING DEPALLETISEEREENHEID IN VERPAKKINGSLIJN

Decentrale sturingen: lage installatiekosten, gemakkelijk in onderhoud

Unilin is een belangrijke producent van vloer- en wandelementen en platen voor de meubelindustrie en doe-het-zelfzaken. De Unilin Group investeert constant in productie. Er zijn de grote investeringen, zoals de bouw van een volautomatisch magazijn en van nieuwe productielijnen, maar even belangrijk zijn de permanente upgrades van productie- en verpakkingslijnen, die de productiviteit en dus ook de competitiviteit helpen verhogen.


VERPAKKINGSLIJN GEMELAMINEERDE PLATEN

Een mooi voorbeeld van zo'n upgrade is de ombouw van een depalletiseerunit aan de start van de verpakkingslijn in de productievestiging in Wielsbeke. Daar worden naast gemelamineerde platen ook de gekende Quick-Step vloerelementen geproduceerd. De kerndoelen daarvan: flexibele omschakeling, kortere stilstanden bij panne en hogere uptime. Door het toepassen van een decentraal aandrijfconcept werd het aantal wisselstukken sterk gelimiteerd. Ook werd door de eenvoud in bekabeling de ombouw sneller en goedkoper. En last but not least: wanneer er zich pannes voordoen, dan gebeuren vervangingen plug-and-play.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Motion Control 

Motion Control maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.