Specialisatiejaar leidt meteen tot arbeidscontract

Primeur bij Ter Groene Poorte in Brugge

Leerlingen die slagen voor de Se-n-Se-opleiding ‘Product- & Procesassistent Voedingsindustrie’ van hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge, verkrijgen vanaf volgend schooljaar meteen ook een arbeidscontract van minimum zes maanden.
De opleiding zet sterk in op werkplekleren binnen de voedingssector. De focus kan liggen op de bakkerij-, slagerij- of keukensector. Studenten die het specialisatiejaar volgen, doen tijdens het schooljaar al aan werkplekleren binnen een bedrijf dat aansluit binnen de gekozen focus. Als de opleiding én de werkplekstage geslaagd zijn, krijgt de student na zijn studies in juni 2019 een eerste werkervaring aangeboden.
“Op die manier dichten we de kloof tussen onderwijs en industrie en spelen we in op de grote vraag van de voedingsindustrie naar geschoolde medewerkers”, klinkt het bij de ondertekening van de intentieverklaring tussen Ter Groene Poorte en de overkoepelende organisaties van de voedingsindustrie die hieraan meewerken. Dat zijn Fenavian (de federatie van de vleeswarenproducenten), FGBB (de federatie van de grote bakkerijen van België), BReMa (Belgian Ready Meals Association), De Landsbond der Beenhouwers en Bakkers Vlaanderen.

Wat heb je nodig

Krijg GRATIS toegang tot het artikel
of
Proef ons gratis!Word één maand gratis premium partner en ontdek alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
  • checkwekelijkse newsletter met nieuws uit uw vakbranche
  • checkdigitale toegang tot 35 vakbladen en financiële sectoroverzichten
  • checkuw bedrijfsnieuws op een selectie van vakwebsites
  • checkmaximale zichtbaarheid voor uw bedrijf
Heeft u al een abonnement? 
Print Magazine

Recente Editie
30 september 2025

Nu lezen

Ontdek de nieuwste editie van ons magazine, boordevol inspirerende artikelen, diepgaande inzichten en prachtige visuals. Laat je meenemen op een reis door de meest actuele onderwerpen en verhalen die je niet wilt missen.

In dit magazine