Specialisatiejaar leidt meteen tot arbeidscontract

Primeur bij Ter Groene Poorte in Brugge

Leerlingen die slagen voor de Se-n-Se-opleiding ‘Product- & Procesassistent Voedingsindustrie’ van hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge, verkrijgen vanaf volgend schooljaar meteen ook een arbeidscontract van minimum zes maanden.
De opleiding zet sterk in op werkplekleren binnen de voedingssector. De focus kan liggen op de bakkerij-, slagerij- of keukensector. Studenten die het specialisatiejaar volgen, doen tijdens het schooljaar al aan werkplekleren binnen een bedrijf dat aansluit binnen de gekozen focus. Als de opleiding én de werkplekstage geslaagd zijn, krijgt de student na zijn studies in juni 2019 een eerste werkervaring aangeboden.
“Op die manier dichten we de kloof tussen onderwijs en industrie en spelen we in op de grote vraag van de voedingsindustrie naar geschoolde medewerkers”, klinkt het bij de ondertekening van de intentieverklaring tussen Ter Groene Poorte en de overkoepelende organisaties van de voedingsindustrie die hieraan meewerken. Dat zijn Fenavian (de federatie van de vleeswarenproducenten), FGBB (de federatie van de grote bakkerijen van België), BReMa (Belgian Ready Meals Association), De Landsbond der Beenhouwers en Bakkers Vlaanderen.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Motion Control 

Motion Control maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.