FAVV leidt strijd tegen illegaal geproduceerd paardenvlees

In 2020 werd vooral de focus gelegd op de handel in levensmiddelen en dranken die vervalst zijn of niet voldoen aan de geldende normen.
In 2020 werd vooral de focus gelegd op de handel in levensmiddelen en dranken die vervalst zijn of niet voldoen aan de geldende normen

Opson (wat ‘voedsel’ betekent in het Oudgrieks) is een actie die jaarlijks wordt georganiseerd onder leiding van Europol en Interpol. Het doel is om de strijd aan te gaan tegen vervalste en niet-conforme voedingsmiddelen en dranken en daarbij de georganiseerde criminele groepen hierachter te ontmantelen. De actie was dit jaar aan de negende editie toe en vond plaats tussen december 2019 en juni 2020. Uit 83 landen namen verschillende instanties die bevoegd zijn voor voedselfraude deel. Het FAVV leidt hierbij de strijd tegen de illegale verkoop van paardenvlees.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Motion Control 

Motion Control maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.