Online magazines

14 december 2023 Betrouwbare en onmisbare vakkennis

Online versie bekijken
DE MEEST GELEZEN ARTIKELS
Met het einde van het jaar in zicht blikken we al even terug op de meest gelezen artikels in de tweede helft van 2023. Stappenmotoren, regeltechnieken, energiemanagement en data-analyse blijken bij uw collega's alvast op heel wat interesse te kunnen rekenen. Het nieuws van de dubbele Factory of the Future-award voor trailerfabrikant Stas sluit de top-vijf af.

Matthias Robbe
Bladmanager
Met steeds meer toepassingen in robotica en pick-and-place maakt de stappenmotor furore in de automatisatiesector. Motion Control geeft u de ins & outs van deze soort motor.
Waarom zouden geavanceerde regelaars zoals MPC nu net een oplossing kunnen zijn voor de toenemende complexiteit en verregaandere uitdagingen die de toepassing leggen op het regelsysteem? Een antwoord op die vraag vereist eerst wat details over wat MPC nu precies is en doet.
Gelijkspanning (DC) wordt steeds vaker toegepast in de gebouwde omgeving en datacentra, meestal bij lagere spanningen. Hoewel de industrie minder enthousiast lijkt te zijn, kunnen hier ook volop voordelen worden behaald.
Terwijl productiesystemen vroeger bestuurd werden op basis van een ingeladen programmacyclus, is een realtime data-analyse nu steeds vaker de driver achter een beslissing. Dat heeft gevolgen voor alle componenten in een installatie, zelfs tot op het niveau van bijvoorbeeld de pneumatische ventielen.
Een Factory of the Future-award behalen is op zich al een stevige uitdaging. Drie jaar na het binnenhalen – en de hernieuwing – van de award voor de afdeling in Doornik, behaalde Stas nu ook de bekroning voor de site in Waregem.
SCHUNK plaatste dit voorjaar verschillende van zijn innovaties in de kijker. Zo organiseerde de specialist op het vlak van grijpsystemen een lanceringstour voor zijn nieuwe e-grijpers EGU en EGK waarmee het nog maar eens het toepassingenbereik van zijn grijpergamma wist te vergroten.
Kurt Callewaert, expert cybersecurity aan Howest, mocht op 6 december 2023 de award van Cyber Security Reseacher / Educator of the year in ontvangst nemen. Deze erkenning benadrukt zijn uitzonderlijke bijdrage aan het cybersecurity-onderwijs en -onde
Soms wordt het lastig: als er encoders nodig zijn in agressieve omgevingen die ook aan hoge functionele veiligheidseisen moeten voldoen, zijn er oplossingen nodig die aan beide uitdagingen voldoen.

Momenteel supergunstige financiering vanaf 0%

Onmiddellijk beschikbaar, meer info bij jouw IVECO dealer.

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Motion Control 

Motion Control maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.